Profiteer van de voordelen van moderne gietvloeren
Bij de oriëntatie op een nieuwe vloer voor uw woning, kantoor of bedrijfspand, kunt u de voordelen van moderne gietvloeren eens onder de loep nemen. Een van de voordelen is dat een gietvloer bijzonder snel op vakkundige wijze kan worden aangelegd. De vloerafwerking is dun met variatie tussen twee en drie millimeter. De dunne afwerklaag staat een lange levensduur overigens niet in de weg.
De sterke eigenschappen van alifatische PU gietvloeren zorgen voor een slijtvaste en stijlvolle vloerafwerking. Bovendien kunnen gietvloeren op allerlei soorten ondergronden verwerkt worden. Dat heeft als voordeel dat er geen uitgebreide voorwerkzaamheden aan te pas hoeven komen. Ook voor galerijen, bordessen en balkons is een gietvlier een uitstekende oplossing. Wilt u de badkamer van een nieuwe vloer voorzien? In dat geval volstaat een egalisatielaag.
Functionele gietvloer met tijdloos karakter
U kunt bij de keuze voor een gietvloer rekening houden met een droogtijd van ongeveer een week. De temperatuur en het vochtpercentage in de ruimte hebben invloed op de totale droogtijd. Na het drogen is de vloer meteen te belopen en te belasten. Indien er sprake is van een nieuwbouwproject, dan bestaat de mogelijkheid van een wachttijd in verband met het drogen van anhydriet of zandcement dekvloeren.
Een gietvloer is functioneel en heeft een tijdloos karakter. In combinatie met een snel drogingsproces en een aanbod van duizenden kleuren bieden gietvloeren een perfecte oplossing voor iedere ruimte. De vloer is bovendien gemakkelijk in het onderhoud en beschikt over waterafstotende eigenschappen. Er zijn weinig andere typen vloerafwerking die zo uniek zijn als een gietvloer en dat terwijl andere soorten vloeren vaak ook nog eens een fractie meer kosten. Bovendien kunnen gegoten vloeren prima gecombineerd worden met verlichting in de vloer of met vloerverwarming. Het product is zo sterk dat er veel gebruik van wordt gemaakt in industriële ruimten.
Aanbrengen van een gietvloer
Het aanbrengen van een gietvloer op een ondergrond kunt u vergelijken met het stukadoren van een muur. Dat is natuurlijk een eenvoudige vergelijking, maar geeft wel weer dat het resultaat strak zal zijn. Voordat met het uitgieten wordt begonnen, zal de vloerspecialist de ondergrond voorbereiden. Zo worden restjes beton of cement op een zorgvuldige manier verwijderd. Dat gebeurt onder meer door de ondergrond te schuren of door de restanten op het oppervlak weg te slijpen. Een dichte ondergrond die vlak is, zoals een betonvloer zal eerst opgeruwd worden door van de techniek kogelstralen gebruik te maken. Dit proces zal stofvrij plaatsvinden.
De voorbereiding van de ondergrond is belangrijk om zo een optimaal eindresultaat te kunnen garanderen. Na deze eerste voorbereiding zal er een hechtingslaag of primer worden aangebracht om daarna met het aanbrengen van de vloer te starten. Een gietvloer zal zich als vanzelf uitvloeien over de ondergrond en dat komt onder meer doordat een gegoten vloer meer vloeibaar is. De vloerspecialist gebruikt verschillende middelen om de vloerafwerking zo strak en egaal mogelijk te maken, zoals een roller en vlakspaan. Voor de afwerking begint, worden de componenten in de juiste verhoudingen met elkaar vermengd. Interesse in gietvloeren? Neem dan vrijblijvend contact op met Gietvloer Den Haag.